Saturday, May 8, 2010

Pasaport

Oncelikle pasaportunuz yoksa cikarttirmaniz gerekiyor, varsa da yuksek ihtimalle pasaportunuzu uzatmaniz gerekmektedir. Bu isi HEMEN yapmalisiniz. Kabul mail'ini gordunuzse resimlerinizi tamamlayin, evraklarinizi gozden gecirin. Pasaport icin 3 veya 4 resime, nufus cuzdaninizin kendine ve fotokopisine ihtiyaciniz var. Pasaport harcini ise emniyet mudurlugunuze degil, anlasmali bir bankaya yatirmaniz gerekiyor. Asagidaki linkleri tiklayin.


http://www.iem.gov.tr/iem/index.php?menu_id=116

http://www.ankara.pol.tr/?id=105.php

Ozellikle Istanbul'dan gelenler, siraya erken girmeye calisin. O gununuz buyuk ihtimalle siralarda gececektir, arkasina bir is koyup da sonra gerilmeyin. Pasaportunuzu 2 is gunu icinde alabilirsiniz.



NOT: Eger ogrenci iseniz VE calismiyorsaniz. Okulunuzdan, ogrenci oldugunuza dair bir belge cikarip, rektorluge yurtdisina cikmaniz gerektigi ile ilgili bir belge imzalatip, bu belgelerle pasaportunuzu 2 sene ucretsiz uzatabilirsiniz. Ama guzel memleketimizde butun belgeleri tam olup da gene de cesitli azizliklere ugrayan arkadaslarimiz mevcut. Her ihtimalde paranizi cebinize koymanizda yarar var.

No comments:

Post a Comment