Sunday, May 9, 2010

Esya ve Tasinma

Kampus civarinda dayali doseli kucuk studyo daireler mevcuttur, ama ilk sene yurt murt, studyo ev ugrasmiyim, rahat bir eve cikayim derseniz esya toparlamaniz gerekecektir. Bunun icin bazi onerilerimiz sunlar:

http://www.craigslist.org/
Bu adresten ikinci el ve oldukca ucuz esya bulmaniz mumkundur.

"Yard sale": Bazi Amerikalilar evdeki fazla esyalarini arka bahceye ya da garaja yigip oldukca ucuza satabiliyorlar, bunun icin oturdugunuz mahalleyi guzelce bir dolasip 'yard sale' ilani var mi diye bakabilirsiniz.

Ohio State icinde esya satisi: Her sene eylul ayinin son cumasi Ohio State'de Oval'de buyuk bir esya alim-satim organizasyonu oluyor. Kampus'e yakin bir yerde eve cikmayi dusunenler icin buradan esya satin almak da mantikli bir secenek.

TSA: Turk ogrenci birliginde her sene mezun olan ya da baska bir eyalete tasinan arkadaslar oluyor. Onlarla iletisime gecerek esyalarini almaniz da mumkun.

Tasinma

Turkiye'den farkli olarak, Amerika'da nakliyat sirketleri kendin kirala - kendin tasin tadinda bir hizmet sunuyorlar. Yani siz gidip sirketten ihtiyaciniza gore kamyon, kamyonet ya da van kiralayarak ev esyalarinizi kendiniz tasiyorsunuz. Daha fazla bilgi icin ornegin http://www.budgettruck.com e bakabilirsiniz.

Tasinma bu nedenle bayaa zahmetli bir is haline geliyor, yardim gerekirse de TSA ile ve Turk gruptan arkadaslarinizla iletisime gecmekten cekinmeyin :)

No comments:

Post a Comment